Regioni

Ugljevik: Usvojen izvještaj o radu načelnika opštine

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su danas izvještaj o radu načelnika ove opštine za prethodnu godinu.

Ugljevik: Usvojen izvještaj o radu načelnika opštine
FOTO: SRNA

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da će suficit iz budžeta iz prethodne godine od 2,7 miliona KM omogućiti da se obezbijede dodatna novčana sredstva kako bi se realizovali programi iz kapitalnih ulaganja, ali i iz programa podsticaja za poljoprivredu, privredu i populacionu politiku.

Perić je izrazio zadovoljstvo jer su, prema njegovim riječima, realizovani svi ciljevi i zadaci iz prethodnog perioda.

Danas je prezentovan projekat potencijalnog brendiranja Ugljevika. Definisaćemo ciljeve budućeg razvoja lokalne zajednice, a sve sa ciljem da se zadrži stanovništvo na ovim prostorima – rekao je Perić novinarima.

Odbornici su usvojili i izvještaje o radu Skupštine opštine i skupštinskih komisija za 2018. godinu, Centra za kulturu “Filip Višnjić”, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća za 2018, te Centra za socijalni rad za prethodnu godinu.

Na današnjem redovnom skupštinskom zasjedanju usvojena je odluka o usvajanju izmjene urbanističkog projekta gradskog dijela Ugljevika, kao i odluka o osnivanju foruma za bezbjednost građana opštine Ugljevik.

Predsjednik ugljevičke Skupštine opštine Đoko Simić rekao je da je današnja sjednica izvještajnog karaktera, te pozitivno ocijenio rad lokalnog parlamenta.

Odbornici su usvojili i informacije o realizaciji programa o raspoređivanju i usmjeravanju novčanih sredstava uplaćenih po osnovu naknada za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije za 2018. godinu.

Usvojeni su i izvještaji o radu u 2018. godini tržišnog inspektora opštine Ugljevik, inpektora za rad, inspektora za hranu i zdravstvenu zaštitu, urbanističko-građevinskog inspektora, poljoprivrednog inspektora i komunalne policije.