Hronika

Uhapšen lopov koji je krao dijelove pruge: Vozovi zbog njega išli 20 KILOMETARA NA ČAS

Policija u Novom Sadu rasvijetlila je dva krivična djela, teška krađa i uništenje i oštećenje javnih uređaja, počinjena na brzoj pruzi Beograd-Novi Sad.

Uhapšen lopov koji je krao dijelove pruge: Vozovi zbog njega išli 20 KILOMETARA NA ČAS
FOTO: IVAN MILIĆEVIĆ/RINGIER

Sumnja se da je, na dionici između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca, muškarac (34) ukrao dijelove kontaktne mreže, koja služi za napajanje voza električnom energijom, u dužini od 260 metara.

Protiv osumnjičenog, bez prijavljenog prebivališta i boravišta, za kojim je, inače, tragala policija, biće podnijeta krivična prijava.

Da podsjetimo, zbog krađe dijelova kontaktne mreže iznad željezničke pruge na dvije lokacije između Beograda i Novog Sada, 12. januara došlo je do kašnjenja vozova na brzoj pruzi.

Pročitajte još

Zbog krađe čvrstih tačaka, koje služe da obezbijede stabilnost zateznog polja kontaktne mreže, Infrastruktura železnica Srbije bila je tada prinuđena da na ukupno pet kilometara brze pruge uvede lagane vožnje sa brzinom od 20 km/sat, i to na dionicama Inđija-Beška i Sremski Karlovci-Petrovaradin.

Na brzoj pruzi ukradeno je ukupno osam čvrstih tačaka.

Ovakvim nasilničkim i bahatim ponašanjem prema železničkoj imovini, lopovi nanose ogromnu štetu državi i željeznici, i ne samo da ugrožavaju redovitost i funkcionisanje, već utiču i na bezbjednost saobraćaja vozova, piše Blic.

Prihvati notifikacije