Hronika

Uhapšen muškarac u Odžaku: Osumnjičen za pokušaj prevare pri glasanju na izborima

Pripadnici Federalne uprave policije FUP uhapsili su lice čiji su inicijali D.I. iz Odžaka koje se sumnjiči za krivično djelo prevara pri glasanju u pokušaju, a sve u vezi sa krivičnim djelom posebni slučajevi krivotvorenja isprave, saopšteno je iz FUP-a.

Uhapšen muškarac u Odžaku: Osumnjičen za pokušaj prevare pri glasanju na izborima
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Uhapšeni je osumnjičen da je u periodu od 24. do 27. avgusta prošle godine, tokom postupka registracije birača za lokalne izbore 2020. godine, svojeručno popunjavao obrasce za prijavu za glasanje iz inostranstva, za više lica, koja je bez njihovog znanja i saglasnosti potpisao krivotvoreći njihove potpise, nakon čega je uz tako popunjene obrasce priložio fotokopije identifikacionih dokumenata, te ih proslijedio na mejl adresu Centralne izborne komisije BiH.

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Orašju, pripadnici FUP izvršili su pretres prostorija koje pomenuto lice koristi, te su tom prilikom pronađena dva mobilna telefona, centralna procesna jedinica, kao i dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, a koji će se koristiti u postupku.

Uhapšeno lice će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Posavskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prihvati notifikacije