Hronika

Uhapšena 2 dilera: Policija u Goraždu otkrila više vrsta narkotika

U dvije akcije policije juče je u Goraždu zaplijenjena veća količina narkotičkih sredstava, a uhapšene su dvije osobe.

Uhapšena 2 dilera: Policija u Goraždu otkrila više vrsta narkotika
FOTO: SINIŠA AŠALIĆ/RINGIER

Policijski službenici u goraždanskom naselju Hubjeri pretresli su kuću, podrum i prateće objekte u vlasništva osobe iz Hubjera kao i katastarske parcele vlasništva druge osobe iz istog naselja.

Tokom pretresa pronađene su veće količine narkotičkih sredstva, bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin”, smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”, suva zeljasta materija koja asocira na kanabis, kao i džoint, drobilica sa suvom zeljastom materijom, tablete “tramadon” i dvije tablete nepoznate marke.

Pročitajte još

Osoba je uhapšena, a nakon kriminalističke obrade dežurni kantonalni tužilac događaj je kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Istog dana u akciji policije u ulici 22. maj izvršen je pretres prostorija kuće i pratećih objekata vlasništva osobe iz Goražda. Tokom pretresa pronađeno je više pvc pakovanja bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin”, pakovanja materije koja asocira na “heroin”, i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Ova osoba je uhapšena, a nakon kriminalističke obrade smještena je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. O slučaju je upoznat i dežurni kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije