Svijet

Uhapšena dva Crnogorca: Osumnjičeni za pljačku zlatare u Parizu

Dva državljanina Crne Gore, starosti 44 i 54 godine, uhapšeni su zbog sumnje da su iz zlatare u Parizu ukrali nakit vredan između dva i tri miliona evra.

Uhapšena dva Crnogorca: Osumnjičeni za pljačku zlatare u Parizu
FOTO: SASCHA STEINBACH / EPA

Kako prenose francuski mediji, oni su uhapšeni dan nakon pljačke jedne od najstarijih zlatara u Francuskoj “Šome”, u osmom pariskom arondismanu.

Pljačka se dogodila u utorak po podne, a muškarac, koji nije imao kapuljaču, ušao je u luksuznu prodavnicu na Trgu Vandom, oko 17 sati i izvadio automatski pištolj, prenose podgoričke “Vijesti”.

Zatim je uzeo nakit i pobjegao na trotinetu. U pljački nije bilo povrijeđenih.

Pročitajte još

Mediji prenose da je, kako se može vidjeti na snimcima kamera, jedan od uhapšenih prvo tražio da mu zaposleni pokažu nakit koji je navodno želio da kupi. Prodavci su nakit stavili na poslužavnik ispred njega. Nakon toga je izvukao pištolj i uzeo sve.

Mediji prenose da su pljačkaš i saučesnik iznajmili sobu u trećem pariskom arondismanu, kao i da je policija pronašla dokaze da su autobusom krenuli na put za Beograd.

Njih su danas oko 13 sati, u autobusu na auto-putu nedaleko od granice sa Njemačkom, uhapsili pripadnici specijalnih jedinica policije u Mecu.

Prema pisanju francuskih medija, kod državljana Crne Gore pronađena je velika količina nakita koji je ukraden.

Mediji, pozivajući se na informacije iz policije, objavili su da uhapšeni od ranije nisu poznati policiji.

Prihvati notifikacije