Hronika

UHAPŠENA ŽENA (34) IZ ŽIVINICA Osumnjičena za prevare prilikom iznajmljivanja automobila, imala i pomagače, a "zaradila" više od 126.000 KM

Kantonalna policija u Tuzli uhapsila je ženu inicijala A.M. (34) iz sela Gračanica kod Živinica, osumnjičenu za prevare prilikom iznajmljivanja automobila.

policijski automobil
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, pripadnici Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona su, radeći po više prijava građana i pravnih lica, primljenih tokom 2023. godine, a u vezi sa prevarama prilikom iznajmljivanja automobila, preduzeli niz istražnih radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva.

– Osim A.M (34), izvještajem su obuhvaćeni i Đ.B. (41) iz Zvornika i M.A. (31) iz Kalesije, a sve troje su osumnjičeni za razne prevare kojim su od 1. maja do oktobra 2023. godine nanijeli štetu od oko 126.500 KM fizičkim i pravnim licima – naveli su iz MUP TK.

Pročitajte još

Uhapšena je uz izvještaj o počinjena tri krivična djela prevare predata Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje.

Policija je, postupajući prema naredbi Opštinskog suda u Živinicama izvršila pretres stambenih objekata, pokretnih stvari i lica na više lokacija na području Živinica i Kalesije, te pronašla predmete tražene naredbom koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima prevara, a koji će biti korišteni u daljem toku krivičnog postupka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu