Hronika

UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE I BiH Zaplijenjeno 80 stabljika konoplje kod Srebrenice

U zajedničkoj akciji Policijske uprave Zvornik i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske kodnog naziva “Plantaža 2020” uhapšene su tri osobe i zaplenjeno je 80 stabljika indijske

UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE I BiH Zaplijenjeno 80 stabljika konoplje kod Srebrenice
FOTO: PU ZVORNIK

Uhapšeni su B.M, S.O, M.J. i M.T.

– Naime, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se u mjestu Radoševići, područje opštine Srebrenica, nalazi zasad indijske konoplje, policijski službenici su preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela i identifikaciji osumnjičenih, u neposrednoj blizini zasada zatekli B.M. i S.O. oba iz Srebrenice, koja su lišili slobode- saopšteno je danas iz PU Zvornik.

Zbog sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela mogu dovesti M.J. i M.T. državljani Republike Srbije, isti su takođe uhapšeni.

– Izvršenim uviđajem pronađeno je i izuzeto 80 stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, visine od 90 do 220 centimetara. Prilikom pretresa objekata i vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeni su određeni predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku- naveli su iz zvorničke Policijske uprave.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Nakon kriminalističke obrade B.M. i S.O. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“, predata u dalju nadležnost OJT u Bijeljini, dok su M.J. i M.T. otpuštena na slobodu i protiv njih slijede dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela.