Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UHAPŠENI ZBOG ŠVERCA Deterdžentom pokušala ukloniti tragove droge

Hronika
Autor:

Foto: Shutterstock

Zagrebačka policija uhapsila je 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine i njegovu vršnjakinju slovenskog državljanstva zbog posjedovanja veće količine oružja i preprodaje kokaina i ekstazija, na čemu su zaradili najmanje 29.145 KM.

Tragom podatka da se osumnjičeni bave preprodajom droge u iznajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Španskom, policajci su u četvrtak ujutro na hodniku zgrade zatekli Slovenku sa dva grama kokaina.

U pretrazi stana koja je potom uslijedila policajci su pronašli tri pištolja Crvena zastava sa municijom, pet komada ekstazija i vrećice različitih dimenzija sa tragovima droge, sa kojih je osumnjičena prethodno pokušala deterdžentom ukloniti tragove.

Osim toga, policajci su osumnjičenom oduzeli oko 55.000 kuna (14.572 KM), a njegovoj saradnici 58.000 kuna (15.367 KM), za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom droge.

Osumnjičene policija tereti da su na za sada neutvrđen način nezakonito nabavili i posjedovali veće količine vatrenog oružja te da su radi preprodaje nabavljali veće količine droge.

Oružje i zabranjene supstance skrivali su u stanu na području Španskog, u kojem su neprijavljeno živjeli.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO