Hronika

UHVAĆEN SRBIN SERIJSKI UBICA Njemačka policija uhapsila monstruma, žene ubijao srijedom

Njemačka policija uhapsila je serijskog ubicu u Švebiš Halu, koji je osumnjičen da je ubio dvije starije žene.

Policijski crtež serijskog ubice
FOTO: POLIZEI AALEN /MUP

Bild prenosi da je u pitanju Srbin (31), koji je u Njemačku došao sa ženom i dvoje djece u decembru 2022. godine.

On je uhapšen u utorak, 31. januara, samo 150 metara od prva dva mjesta zločina, saopštila je policija na konferenciji za medije.

Komšije su za Štutgarter cajtung rekle da su službenici u civilu okružili zgradu i odveli muškarca sa lisicama na rukama. Ubrzo nakon toga, iz stana su odvedeni i žena i dijete, dok su stan i podrum zapečaćeni.

Muškarci u zaštitnim odijelima su juče tokom cijelog dana bili oko zgrade, piše Bild. Mještani sumnjaju da muškarac i njegova porodica tamo nisu zvanično registrovani.

FOTO: FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Da podsetimo, panika među stanovništvom i strah od serijskog ubice pojavio se nakon što je penzionerka Gertraunt N. (89) pronađena mrtva u stanu. To je treće ubistvo starije žene od 2020. godine.

Nasljednica pivare Elfrid Huhler (94) je u oktobru 2020. godine pronađena mrtva u svom stanu. Ležala je u opljačkanom stanu sa smrskanom lobanjom.

Dvije godine kasnije, samo 200 metara od prvog mjesta zločina, pronađena je mrtva udovica Hajdemarija K. (77).

– Ovo gomilanje ubistava nije uobičajeno za ovo ruralno područje – rekao je viši javni tužilac Harald Lustig (53) za Bild.

Pročitajte još

On je potvrdio i da su žrtve u neposrednoj blizini uvijek bile starije žene i da su se zločini uvijek dešavali srijedom.

Nedavno su istražitelji uporedili tragove pronađene na posljednja dva mjesta zločina sa uzorkom DNK koji je obezbijeđen 2020. godine u penthaus apartmanu Elfride Huhler. U to vrijeme, fantomska slika je korišćena za traženje plavokose žene sa upadljivom šminkom, ali je u međuvremenu saopšteno da ona više nema ulogu u potrazi.

Umjesto fotografije plavuše, policija je u ponedjeljak objavila crtež muškarca koji je, 17. januara, 22 kilometara od Švebiš Hala, prijetio penzioneru pištoljem ispred ulaznih vrata, tražio mu novac i na kraju ga oborio na zemlju.

Zajednica sada može da odahne nakon hvatanja serijskog ubice, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije