Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UKC RS najavio DISCIPLINSKI POSTUPAK protiv radnice koja je dala “izjavu” Stanivukoviću (VIDEO)

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS saopštilo je da je žena koja je, u video zapisu objavljenom na društvenim mrežama, kod prijemnog pulta u zgradi Klinike za ginekologiju UKC RS komentarisala visinu plata i uplatu doprinosa za zaposlene u ovoj ustanovi, prekršila radnu obavezu, te da će zbog toga pokrenuti disciplinski postupak.

– Kao što je javnost već upoznata, plate sa porezima i doprinosima svim radnicima UKC RS se uplaćuju redovno od prvog dana preuzimanja dužnosti direktora UKC RS profesora doktora Vlade Đajića. Javno iznošenje netačnih informacija u vezi sa gore navednim smatra se prekršenom radnom obavezom. Takođe, javno istupanje zaposlenih u toku radnog vremena, na radnom mjestu bez prethodnog odobrenja Ustanove je kršenje propisa i povreda radne obaveze, te će protiv istih biti pokrenute diciplinske mjere u skladu sa Zakonom o radu – navodi se u saopštenju UKC RS.

Saopštenje je izdato danas, odnosno dan nakon što je kandidat za Narodnu skupštinu Draško Stanivuković objavio snimak na kojem se vidi kako on nenajavljeno ulazi u zgradu Klinike za ginekologiju i akušerstvo i odmah nakon toga ženu kod pulta, kojoj je snimljen samo glas, u naočigled neformalnom razgovoru pita kako ide posao, a zatim i da li se uplaćuje zdravstveno osiguranje.

Ona mu odgovara da zdravstveno osiguranje nije uplaćeno tri godine, te da su “plate nikakve”, a na osnovu snimka je teško zaključiti da li je pritom upoznata s činjenicom da je snimaju telefonom.

САЗНАО сам да радницима нису 3 године УПЛАТИЛИ ЗДРАВСТВЕНО ОДИГУРАЊЕ…

✅ Рекао сам да ми је ЖЕНА ТРУДНА…❌ Онда сам САЗНАО да радницима нису 3 године УПЛАТИЛИ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ…▶️ НЕНАЈАВЉЕНИ УЛАЗАК У КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР!

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on Thursday, September 13, 2018

Stanivuković je danas saopštio i da se ovoj ženi prijeti otkazom zbog njene “izjave”, te najavio da će je ispred zgrade UKC snimiti i kako govori o “mobingu, prijetnjama i ucjenama kojima je izložena”, ali je ovo snimanje kasnije otkazao, navodeći da ženi nije dozvoljeno da izađe sa radnog mjesta.

Iz UKC RS saopštili su i da “svako narušavanje javnog reda i mira vuče za sobom pravne posljedice po lica koja ih tendenciozno vrše ispred najveće zdravstvene ustanove”.

– Pozivi politički angažovanih pojedinaca i njihovo već treće ometanje procesa rada, ulasci i nedozvoljeno snimanje u najvećoj zdravstvenoj ustanovi jasno govore o želji i namjeri da se na lažima i obmanama grade imidž revolucionara i politička kampanja dok iza zatvorenih vrata naše ustanove borci za ljudske živote daleko od očiju javnosti, kako i dolikuje, rade svoj posao časno i pošteno 24 časa svaki dan, 365 dana u godini – oštro su reagovali iz UKC RS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO