Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UKLETO MJESTO Edin Gačić krio se u selu koje često potresaju ubistva

Hronika
Autor:

Foto: Avaz

Višestruki ubica Edin Gačić ubijen je u mjestu Lepenici, naselju u opštini Kiseljak u Srednjobosanskom kantonu. To naselje, koje broji manje od 3.000 stanovnika, već decenijama potresaju ubistva.

Policiji je uvijek sumnjivo mjesto u kojem se skrivaju kriminalci ili ubice, koji baš u ovom području pokušavaju naći izlaz prema Fojnici, Kiseljaku, pa dalje prema Travniku, prema Sarajevu ili Mostaru.

Foto: Avaz

Iz lepeničkog sela Žeželevo je i Junuz Kečo Kuduz. Kečo je u martu 1985. godine, u naletu ljubomore, ubio suprugu Rasemu Fazlibašić pred očima pastorke Sanele. Desetak dana skrivao se po okolnim šumama te je uhvaćen u Budvi, piše Avaz.

Osuđen je na 15 godina zatvora u Foči, a rat ga je zatekao u rodnom mjestu. Pridružio se tzv. Armiji RBiH, a poginuo je, zajedno s tada 14-godišnjom Sanelom, u avgustu 1993.

U ljeto 2013. lepenički kraj potresao je još jedan zločin. U šumi u Ćubrenu pronađena su tijela dvojice muškaraca, a policija je raspisala potjernicu za Markom Trogrlićem zvanim Breza.

Ubistvo zbog međe

Trogrlić je osumnjičen da je 26. jula ubio Marka Marjanovića, komšiju iz Ćubrena, i njegovog brata Slavka Marjanovića. Neki su govorili da je do ubistva došlo zbog međe.

Potraga za Trogrlićem trajala je osam dana, a policijski izvori navodili su da se i Trgorlić krio u istim šumama kao svojevremeno i Junuz Kečo.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO