Hronika

UKLETO MJESTO Tamo gdje se dvoje mladih survalo sa mosta, ranije su PADALI ŠLEPERI I AUTOMOBILI

Mjesto na Pančevačkom mostu sa kojeg je rano jutros sletio automobil sa dvoje mladih ljudi, bilo je kobno za oca i kćerku koji su prije nešto manje od godinu dana poginuli nedaleko odatle, a u krugu od stotinak i kusur metara dogodio se čitav niz teških saobraćajnih nesreća.

UKLETO MJESTO Tamo gdje se dvoje mladih survalo sa mosta, ranije su PADALI ŠLEPERI I AUTOMOBILI
FOTO: RAS SRBIJA

Mladić (25) i djevojka (18) su u nedjelju rano ujutro teško povrijeđeni kada je automobil marke “reno klio” sletio sa Pančevačkog mosta, sa visine od nekih 15 metara, u Bulevar despota Stefana, nedaleko od pijace ribolovačke opreme. Prema riječima očevidaca, automobil se kretao velikom brzinom i čulo se škripanje guma od kočenja nekoliko sekundi prije same nesreće.

Međutim, prije manje od godinu dana, u oktobru prošle godine, život je izgubilo dvoje ljudi koji su se najprije sudarili na Pančevačkom mostu, a zatim i sletjeli samo 50 metara dalje od jutrošnjeg mjesta nesreće.

Tragedija se tada dogodila praktično na ulazu na sam most, u pravcu ka Krnjači i Pančevu, a automobil je pao na zemlju, a ne u vodu. Na kolovozu je prvo došlo do kontakta dva vozila, “juga” i “renoa megan”, nakon kojeg je “jugić” lozničkih tablica probio bankinu i survao se dole. Vesna R. (47) je tada poginula je na licu mjesta, dok je njen otac Mirko R. (70) podlijegao povredama u bolnici.

Kako je tada Blic pisao prizor ispod Pančevačkog mosta bio je stravičan. Automobil kojim su se vozili kćerka i otac potpuno je uništen, prilikom pada krov se skroz otvorio, te je nemoguće bilo čak razaznati ni o kom se tačno modelu automobila radi.

Godinu dana ranije došlo je do “češanja” četiri automobila, a jedan od njih izletio je na željezničku prugu. Srećom, slučaj nije imao smrtni epilog, a povrede je zadobila žena na suvozačevom mjestu.

Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija 2013. godine kada je šleper sletio sa Pančevačkog mosta. Tom prilikom operacija spasavanja je trajala sat i po, a vozač je prošao sa teškim povredama.