Svijet

"Ukrajina je počinila novi zločin" Pogledajte kako nakon eksplozija izgleda Krimski most (FOTO, VIDEO)

Noćni napad na Krimski most bila je specijalna operacija mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine i Službe bezbjednosti Ukrajine.

Automobili na Krimskom mostu
FOTO: STRINGER/EPA

To je saopštila ukrajinska novinska agencija RBC pozivajući se na svoje izvore u SBU. 

Prema Službi bezbjednosti, SBU i Mornaričke snage Ukrajine učestvovali su u noćnom napadu na Krimski most. 

– Most je napadnut uz pomoć površinskih morskih dronova. Bilo je teško doći do mosta, ali na kraju je to učinjeno – rekao je izvor.

Ranije šef SBU, Vasili Maljuk, rekao da je most bio legitimna meta za Ukrajinu i obećao je ispričati detalje jedinstvenih specijalnih operacija nakon konačne pobjede.

Lider krimskog parlamenta postavljen od strane Rusije za napad je okrivio “teroristički režim u Kijevu”.

Prema državnim ruskim medijima, Vladimir Konstantinov je rekao da je Ukrajina počinila “novi zločin” gađajući ono što je nazvao “civilnim” objektom. BBC ne može potvrditi Konstantinove tvrdnje. 

Krimski most, ključna linija snabdijevanja za ruske snage u Ukrajini, oštećen je u “vanrednoj” situaciji u kojoj su poginule dvije osobe i povrijeđeno je dijete, rekli su ruski dužnosnici u ponedjeljak.

Ukrajinski mediji su takođe pisali o eksplozijama na mostu.

Pročitajte još

Saobraćaj je obustavljen na mostu koji je Rusija izgradila kako bi svoju teritoriju povezala sa Krimom, koji je Moskva zauzela 2014, rekli su ruski zvaničnici.

Rojtersov video-snimak prikazuje most na kojem nema saobraćaja.

Cesta duga 19 kilometara i željeznički most su ključni infrastrukturni projekt ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji se Mercedesom provozao preko mosta 2022. nakon što je popravljen nakon eksplozije, prenosi Večernji list.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije