Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UKRAŠEN SA 400 SADNICA Cvjetni tunel u Gradiški majski poklon gradu

Regioni
Autor:

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ napravilo je cvjetni tunel u parku pored magistralnog puta Banjaluka – Gradiška.

Zasađeno je 400 sadnica surfinije za koju je obezbijeđeno redovno zalijevanje sistemom kap po kap te održavanje, prihrana i hemijska zaštita.

Dio cvijeća komunalci su dobili na poklon od gradiških cvjećara koji su bitno doprinijeli da ovaj tunel izgleda što ljepše i privlačnije.

Željko Bilbija, direktor „Gradske čistoće“ kaže da će ovaj jedinstevni aranžman u gradu, tek za desetak dana poprimiti posebno lijep izgled, kada sve procvjeta.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Željko Bilbija

– Svi kojima smo se obratili za pomoć, pozitivno su odgovorili. Osim pojedinaca, pomogao nam je i gradski „Vodovod“ jer bez njih ne bismo mogli održavati ovaj cvjetni aranžman. Građanima se to dopada, tako bar kažu. Cvijeće niko ne ugrožava, što je dobar znak i za naše buduće, slične aktivnosti ulepšavanja grada – kazao je za Srpskainfo Željko Bilbija.

Inače, gradiški komunalci su bitno doprinijeli uređenju Gradiške i okoline, kraja koji je poslednjih nekoliko godina postao prepoznatljiv po čistoći i zelenilu.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

-Obnovili smo drvorede u centru grada. Umjesto starih i bolesnsih stabala, koje smo uklonili, posadili smo kuglasti jasen i japansku trešnju. Na savskoj obali posadili smo 2.000 cvjetova a u parku narodnih heroja i pored savskog mosta obnovili cvjetnjake – naglašavaju gradiški komunalci.

„Gradska čistoća“ podstiče i domaćinstva na uređenje balkona, bašta i dvorišta, tradicionalnim izborom najlmepšeg kutka te dodmelom nagrada pobjednicima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO