Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ulaganje u istočnu Hercegovinu: Za putnu infrastrukturu izdvojeno 25 miliona KM

Regioni
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Nenad Nešić

Na području istočne Hercegovine u putnu infrastrukturu u ovoj godini biće uloženo 25 miliona KM iz sredstava Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ i vlada Srpske i Srbije, najavio je danas u Nevesinju vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Nenad Nešić.

Nešić je u Nevesinju zajedno sa poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilijom Tamindžijom i načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem otvorio novi put koji spaja magistralni pravac Nevesinje – Gacko sa regionalnom dioniciom Nevesinje – Berkovići u dužini 370 metara.

On je istakao da su „Putevi Republike Srpske“ u saobraćajnicu koja je danas otvorena uložili 266.000 KM i da će ovaj projekat doprinijeti bržem i bezbjednijem saobraćaju u Nevesinju.

– Mi smo u Nevesinju rekonstruisali Ulicu cara Dušana, zatim kružni tok, most. Planiramo i rekonstrukciju Ulice Miloša Obilića – istakao je Nešić. On je naglasio odličnu saradnju sa opštinom Nevesinje i za iduću godinu najavio izgradnju kružnog toka kod sportske dvorane i školskih objekata, kao i rekonstrukciju cjelokupne saobraćajne infrastrukture u ovoj opštini.

– Od opštine Nevesinje dobili smo inicijativu da se radi novi put prema Mostaru koji bi povezao istočnu Hercegovinu sa Koridorom „Pet ce“. Taj projekat je u „Putevima Republike Srpske“ prihvaćen, ali će konačnu riječ dati Vlada Republike Srpske – rekao je Nešić.

On je naglasio da su „Putevi Republike Srpske“ raspisali tender od 11 miliona KM za rekonstrukciju puta Trebinje – Ljubinje, kao i tender od tri miliona KM za obilaznicu oko Trebinja. Nešić je naveo i da je u planu i izgradnja novog puta Tjentište – Brod i spuštanje prema Sutjesci.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

– Planiramo da počnemo radove na putu Foča – Šćepan polje, odnosno Brod na Drini-crnogorska granica. U toku su pregovori za obezbjeđivanje sredstva jer je riječ o 80 miliona evra investicija koje „Putevi“ ne mogu finansirati iz vlastitih sredstava – naglasio je Nešić.

Narodni poslanik Ilija Tamindžija naglasio je da je Skupština opštine Nevesinje uputila inicijativu Vladi Republike Srpske za izgradnju puta Nevesinje – Mostar, kojim bi istočna Hercegovina bila povezana sa Koridorom „Pet ce“.

– Vlada je tu inicijativu uputila Javnom preduzeću „Putevi Republike Srpske“ da bi utvrdili najoptimalnije rješenje. Da li će to biti tunel kroz Grebak ili nešto drugo još ne znamo, ali se nadamo da će biti najoptimalnije i najbolje rješenje na dobrobit svih u Nevesinju i Hercegovini – rekao je Tamindžija.

On je istakao da opština Nevesinje i Vlada Srpske nisu odustali od rekonstrukcije puta Nevesinje – Berkovići, kako se moglo čuti u pojedinim medijima.

– Samo smo definisali prioritete. Ni od čega nismo odustali. Radiće se i regionalni put prema Berkovićima – rekao je Tamindžija.

Načelnik opštine Milenko Avdalović zahvalio je „Putevima Republike Srpske“ za značajne infrastrukturne projekte koji su prošle godine urađeni u Nevesinju, među kojima rekonstrukcija Ulice cara Dušana i novi kružni tok na ulazu u grad iz pravca Mostara.

On je naveo da će na modernoj saobraćajnici koja je danas otvorena opština Nevesinje izgraditi i rasvjetu.

– U narednim danima nastavljamo sa potpunom rekonstrukcijom Ulice Miloša Obilića. Opština će uraditi rekonstrukciju vodovodne infrastrukture. Razgovarali smo i o izgradnji kružnog toka kod sportske dvorane i škola, s ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju – rekao je Avdalović.

Nešić, Tamindžija i Avdalović uvjerili su se kako se odvijaju radovi u Ulici Miloša Obilića.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO