Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“UMRLI SU OD GLADI” Detalji smrti para koji je pronađen mrtav u kući su JEZIVI

Hronika
Autor:

Foto: Z. Ilić/RAS Srbija

Pošto su tijela dvoje supružnika pronađena u Gostivarskoj ulici na Voždovcu, oglasila se i kuma bračnog para G. M. i J. M, Verica Todorović.

– On je nju često tukao, čime je stigao. Prije nekoliko nedjelja joj je polomio nogu, ali joj je branio da ide kod ljekara. Stalno su bili pijani, prosili su na semaforu i živjeli su od male socijalne pomoći i onoga što nađu u smeću – rekla je ona za Blic.

Ovim rijeČima Verice Todorović govori o bračnom paru neposredno nakon pronalaska njihovih tijela u stanu u Gostivarskoj ulici.

Tijela supružnika pronašla je komšinica, kada je pokucala na njihova vrata pošto se duže vrijeme nisu javljali na telefon. Čim je osjetila neprijatan, nesnosan miris, odmah je pozvala policiju.

– U posljednje vrijeme nismo bili u dobrim odnosima, ali se poznajemo više od 20 godina. Kum i ja smo zajedno radili u Željeznici, on je čistio pruge i živeli smo u nužnom smeštaju kod Beograda na vodi, ali smo dobili ove stanove nakon rušenja. Ja sam ih vjenčala pošto niko nije htio, a njegova prva supruga, sa kojom ima osmoro djece, preminula je – priča njihova kuma, ali istovremeno i komšinica iz Gostivarske broj 70.

Kako kaže, poslije smrti prve supruge propio se i postao nasilan, a kako je prolazilo vijeme njegova agresivnost postala je sve izraženija.

Tukao ženu čime je stigao

– Maltretirao je i tukao svoju ženu čime je stigao – motkom, metlom, šta dohvati… Ona ga je prijavljivala policiji, ali znam i da je povlačila prijave, vjerovatno jer nije imala gdje budući da je izbeglica iz Bosne i da je starija od njega 20 godina. Kada joj je polomio nogu, nije mogla ni do toaleta da ode, a kada ih je naša zajednička poznanica posjetila kazala je da je zaticala užasne scene – priča kuma.

Da je bio nasilan potvdila je i prva komšinica ovog bračnog para.

– Čuli bismo svađu i buku iz njihovog stana. Više puta sam zvala policiju i hitnu pomoć, a jednom prilikom sam vidjela i krv na hodniku. Poslednji put sam ih vidjela prije oko mjesec dana, jako su loše izgledali, bili su veoma mršavi… Kada sam osjetila ovaj miris, znala sam da je iz njihovog stana – priča komšinica i dodaje da su prema njoj i drugim komšijama bili korektni, ali da su se međusobno tukli i svađali.

Tijela supružnika poslata su na obdukciju kojom će tačan uzrok smrti biti razjašnjen. Prema nezvaničnim informacijama, moguće je da su preminuli od gladi, mada komšije spominju i trovanje alkoholom. G. M. je imao policijski dosije i hapšen je zbog krađa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO