Biznis

UniCredit proglašen Globalnom bankom godine po izboru magazina The Banker

UniCredit je proglašen globalnom “Bankom godine” za 2023. godinu na godišnjoj ceremoniji dodjele nagrada finansijskim institucijama, prestižnog magazina The Banker. Osim nagrade na globalnom nivou, UniCredit je ponio i titulu “Banka godine u Zapadnoj Evropi”, te Banka godine u Italiji i Bugarskoj za 2023. godinu.

UniCredit proglašen Globalnom bankom godine po izboru magazina The Banker
FOTO: UNICREDIT

Nagrada Banka godine smatra se jednim od vodećih standarda za bankarsku izvrsnost, ocjenjujući vodeće svjetske finansijske institucije, na temelju njihove sposobnosti da ostvare povrate, steknu stratešku prednost i opslužuju svoja tržišta.

Magazin “The Banker” kao dio Financial Times Grupe od svog osnivanja, 1926. godine, obrađuje ekonomske i finansijske teme na globalnom nivou, te ima reputaciju medija koji izvještava opsežno i objektivno. 

Komentarišući izuzetne rezultate UniCredita, urednica Joy Macknight izjavila je: „UniCredit je impresivna priča o transformaciji, ostvarivši više od 200% povećanja profita tokom godine, smanjujući troškove i postižući najbolje rezultate ikada, već u prvom kvartalu 2023. godine. UniCredit je na dobrom putu da ispuni svoj strateški plan „UniCredit Unlocked“ za period 2023-2024., koji premašuje dosadašnje ambicije. Nakon značajnih ulaganja u digitalne procese i podatke, banka je u drugoj fazi svoje industrijske transformacije. Pored rekonstrukcije svoje IT arhitekture kroz API i cloud infrastrukturu, UniCredit ulaže u digitalizaciju svih svojih procesa kako bi se poboljšalo iskustvo zaposlenih. Posvećenost UniCredita ESG temama je ispred ostalih u branši, sa posebnim naporima koje ulaže kako bi ojačao svoj fokus ka socijalnim pitanjima. Značajna partnerstva koja je UniCredit ostvario sa Allianzom i Azimutom pokazuju posvećenost banke u pogledu pružanja odlične usluge i ponude za klijente.”

Tokom posljednje dvije godine, od lansiranja svog strateškog plana UniCredit Unlocked, UniCredit je neumorno radio na svojoj kulturnoj i industrijskoj transformaciji, pojednostavljivanju svojih sistema, povećavajući svoje digitalne i informacione mogućnosti, te ugrađujući ESG principe u sve što radi – kako bi postala suštinski bolja i jača banka za zajednice kojima služi.

Andrea Orcel, izvršni direktor Grupe i UniCredita u Italiji, izjavio je: „Izuzetno smo ponosni na ova dostignuća, koja pokazuju zajedničku snagu naših 13 banaka širom Evrope i posvećenost da klijent uvijek bude u središtu svega što radimo. Sve su to, naravno, omogućile naše kolegice i kolege koje su se ujedinile i stoje iza naše strategije i kulture izvrsnosti koju njegujemo u našoj banci. Nastavljamo podizati ljestvicu u ime naših klijenata i zajednica, koračajući na našem putu banke za evropsku budućnost”.

Ranije ove godine, UniCredit je takođe proglašen za najbolju banku za inovacije u digitalnom bankarstvu u Zapadnoj Evropi i najbolju banku za plaćanja od strane magazina “The Banker” u okviru programa nagrada za inovacije u digitalnom i transakcijskom bankarstvu.

Sve ove nagrade značajno su priznanje UniCreditove tekuće transformacije, što je potvrdila i ovogodišnja Euromoney nagrada za izvrsnost, kada je banka proglašena za Najbolju banku u Centralnoj i istočnoj Evropi, Najbolju banku i Najbolju investicionu banku u Italiji, te u ostale četiri zemlje u kojima je banka prisutna.

UniCredit je panevropska komercijalna banka sa jedinstvenom ponudom usluga u Italiji, Nemačkoj, Centralnoj i Istočnoj Evropi. Naša svrha je da osnažimo zajednice da napreduju, dajući najbolje u klasi za sve zainteresovane strane, otključavajući potencijal naših klijenata i naših ljudi širom Evrope.

Opslužujemo preko 15 miliona kupaca širom svijeta. Oni su u srcu onoga što radimo na svim našim tržištima. UniCredit djeluje u četiri ključna regiona i dva smjera, korporativna i individualna rešenja. To nam omogućava da budemo bliski našim klijentima i iskoristimo razmjere cijele Grupe za razvoj i ponudu najboljih proizvoda na svim našim tržištima.

Digitalizacija i naša posvećenost principima ESG-a ključni su pokretači naših usluga. Oni nam pomažu u pružanju izvrsnosti našim akcijama i stvaranju održive budućnosti za naše klijente, naše zajednice i naše ljude.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije