Društvo

UPALJEN NARANDŽASTI METEOALARM Padavine večeras stižu prvo u zapadni dio BiH, sutra kiša i hladnije u većem dijelu zemlje (FOTO)

Prema prognozi BiH meteorologa, vikend pred nama donijeće osjetni pad temperature praćen lokalno obilnim padavinama.

UPALJEN NARANDŽASTI METEOALARM Padavine večeras stižu prvo u zapadni dio BiH, sutra kiša i hladnije u većem dijelu zemlje (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kiša će prvo zahvatiti zapadni dio zemlje, a potom se proširiti i na veći dio BiH.

Padavine polako pristižu, zahvatiće prvo zapadni dio BiH. U nastavku noći sve više vlažnog i nestabilnog vazduha uz lokalno padavine, najviše na sjeverozapadu i zapadu BiH. Uz padavine lokalno grmljavina, ali i mogućnost nevremena.

Sutra(23.09.) počinje kalendarska jesen, a uz nju i jesenje odlike vremena. Vikend pred nama u znaku obilnije kiše uz…

Posted by BHMETEO.ba on Friday, September 22, 2023

Na osnovu prognoze meteorologa s Fejsbuk stranice “BHMETEO.ba”, sutra od jutarnjih časova talas obilne kiše i pljuskova sa grmljavinom formiraće se duž sjeverozapadne, zapadne i jedinim dijelom centralne BiH. Uz lokalno veću količinu padavina u kratko vrijeme mogu se javiti bujične poplave.

Sa dolaskom padavina temperature u padu tako da će sutra najprije zahladniti u Krajini.

Sredinom dana i poslijepodne padavinska linija sa zapada pomjera se prema istoku zahvatajući veći dio zemlje, a do noći na nedjelju i sve krajeve. Sa dolaskom padavina, temperatura će nastavljati padati.

Nestabilno vrijeme uz lokalno padavine nastavlja se i tokom nedjelje, a uz osjetno zahlađenje ugođaj će biti pravi jesenji, naročito u BiH uz nisku naoblaku.

Pročitajte još

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) za sutra je najavio narandžasti meteoalarm, kao upozorenje za obilne padavine širom zemlje.

Širom zemlje se očekuju obilnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujičnih i urbanih poplava.

Ranije su iz Agencije za vodno područje rijeke Save upozorili na mogućnost bujičnih poplava na slivovima rijeka Une, Sane, Gline, Korane, Bosne, Usore i Tinje, piše Klix.

Kako su saopštili iz Agencije, prognoza vanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područja u Unsko-sanskom kantonu, Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu za period od 23. do 25. septembra.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije