Sudbine

UPOZORILA ŽENE NA TEŠKU BOLEST Bivša misica podijelila potresnu fotografiju iz bolnice (FOTO)

Bivša mis Universe Olivija Kulpo na svom Instgaram profilu otkrila je da je imala tešku operaciju te je objavila fotografiju iz bolnice.

UPOZORILA ŽENE NA TEŠKU BOLEST Bivša misica podijelila potresnu fotografiju iz bolnice (FOTO)
FOTO: OLIVIACULPO/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Uvijek glamurozna Olivia, ovaj put podijelila je fotografiju na kojoj leži u krevetu s bolnim izrazom na licu. Pojasnila je da je operisala endometriozu te svojom objavom želi upozoriti druge žene na opasnost od te bolesti.

– Juče sam operisana zbog endometrioze. Nije ovo baš glamurozan post, ali osjećala sam da to trebam podijeliti kako bih otvorila svijest o ovoj bolesti u javnosti – započela je Olivia te objasnila o kakvoj bolesti se radi.

– Endometrioza je stanje u kojem tkivo iz sluznice maternice odluči rasti u drugim slučajnim dijelovima vašeg tijela, uzrokujući bol. To može ometati plodnost i cjelokupno zdravlje, te iskreno utiče i na to kako se čovjek osjeća. Povrh svega, nevjerojatno je bolno, a gotovo ju je nemoguće vidjeti ultrazvukom (osim ako na jajnicima nemate endometriome – to sam imala). Godinama sam bila u agoniji kada dobijem menstruaciju i nebrojeno puta su mi doktori davali pogrešnu dijagnozu – napisala je 28 godišnja manekenka te naglasila kako bolne menstruacije nisu normalne.

– Bolne menstruacije nisu normalne!!! Kod svakog ko ima endometriozu razumijem depresiju i usamljenost koje se mogu pojaviti zbog stanja koje je toliko bolno, a toliko teško da ga drugi ljudi ne mogu shvatiti. Teško je kad hronična bol nije potvrđena i ne dobijete odgovor ni razumijevanje. Zbog svojih endo ratnica nastavit ću širiti svijest o endometriozi kako bi se vaši simptomi mogli potvrditi. Niste same i vrlo ste jake – poručila je Olivija.