Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UPRAVLJAJU ŽELJEZNICOM, A NIKO OD NJIH NIJE INŽENJER Još jedan apsurd u velikom javnom preduzeću

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

U Nadzornom odboru Željeznica RS, koji ima pet članova, zastupljene su sve vladajuće stranke i nijedna relevantna struka.

Na to je pažnju skrenuo, isitna sa “malim zakašnjenjem”, Slavenko Tadić, mali akcionar u Željeznicama RS.

Foto: Slobodan Popadić/RAS Srbija

– Nadzorni odbor u svom sastavu nema nijednog inženjera saobraćaja, niti bilo koje tehničke struke. Dakle nema ni elektro, ni mašinskih inženjera. Tuga je to. U Željeznicama se svašta dešavalo, ali ovakako katastrofalnog sastava Nadzornog odbora nije bilo nikad – rekao je Tadić za Srpskainfo.

Novi Nadzorni odbor Željeznica RS izabran je još prije mjesec dana, ali je zbog stranačkih naguravanja, “ispod radara”, prošla činjenica da je sastav ovog nadzornog tijela, koji treba da donosi ili odobrava najznačjanije odluke u najvećem saobraćajnm preduzeću u RS, bar kad je u pitanju struka, prilično “tanak”.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Istina, mali akcionari su na izbornoj skupštini, prilikom izbora Nadzornog odbora, digli svoj glas, upozoravajući da stranke otvoreno i beskrupulozno “kroje” kadrovsku politiku u Željeznicama, ali im je tada rečeno da malim akcionarim niko ne brani “da se druže i kandiduju svog člana Nadzornog odbora”. Oni to, ipak, nisu učinili.

– I da se nađe neko od struke i sa dobrim namjerama u NO, pitanje je šta bi mogao uraditi. Struke se, čak i tamo gdje je formalno prisutna, odabno već ne pita ništa – rezigniran je Tadić

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO