Hronika

Upucan sa više metaka: Evo ko je uhapšen zbog POKUŠAJA UBISTVA zamjenika predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti u Sarajevu

Istražici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su na području Sarajeva u akciji kodnog naziva Kapital uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je prošle godine pokušala ubiti zamjenika predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti FBiH Mateja Živkovića.

Upucan sa više metaka: Evo ko je uhapšen zbog POKUŠAJA UBISTVA zamjenika predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti u Sarajevu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Iz SIPA je saopšteno da se akcija provodi u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje se desilo dana 15. februara i 16. marta prošle godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti Federacije Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je imenovani ranjen sa više metaka.

Pročitajte još

– Pretresi se vrše na jedanaest 11 lokacija, u toku dana će od strane policijskih službenika SIPA biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić. Takođe, planira se i saslušanje više lica u svojstvu svjedoka– saopštila je SIPA.

Pretresi se vrše a u saradnji sa Federalnom upravom policije.

U toku rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA ostvarili su saradnju sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo  i Kantona Sarajevo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije