Banjaluka

URUČENA NOVA OPREMA Vatrogasnom društvu Vrbanja donirana oprema vrijedna 11.000 KM

Gradonačelnik Igor Radojičić uručio je juče novu opremu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vrbanja.

URUČENA NOVA OPREMA Vatrogasnom društvu Vrbanja donirana oprema vrijedna 11.000 KM
FOTO: GRAD BANJALUKA

Ovo je zaista aktivno i funkcionalno vatrogasno društvo na području grada, koje je uključeno u sistem civilne zaštite. Aktivni su bili u svim nepogodama, odnosno poplavama i požarima – kazao je Radojičić.

On je naglasio da dugi niz godina ovo društvo ima dobru saradnju sa Gradskom upravom i sa gradskim Odsjekom za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

– Pomažemo jedni druge učestvujući u zajedničkim intervencijama, a ovaj put donirali smo im opremu u vrijednosti od 11.000 KM. Nadam se da će im to poboljšati uslove za rad – zaključio je Radojičić.

V.d. predsjednika Skupštine DVD Vrbanja Adis Čavka, zahvalio je za donaciju, ističući da je ova oprema bila neophodna za vatrogasnu jedinicu koja je u okviru tog društva.

– Jako dobro sarađujemo sa Gradskom upravom i gradonačelnikova posjeta nam je veoma važna i kao podstrek za dalje djelovanje. Potpuno smo integrisani u sistem civilne zaštite u gradu. Imamo 14 vatrogasaca aktivnih u svako doba – naveo je on.

Kako je istakao, i dalje će nastaviti raditi ne samo u domenu zaštite i spašavanja, nego i u domenu prevencije i podizanja većeg stepena protivpožarne zaštite koja se, kako je kazao – pokazala kao neophodna.

Naveo je da su, posmatrajući posljednjih 20 godina, u prosjeku godišnje imali od 30 do 140 intervencija. Od početka ove godine, imali su 41 intervenciju po raznim osnovama.