Gradovi

US neće u vlast: Đenadija tvrdi da je razlog saradnja SNSD i SDS u Kostajnici

Odbornik u Skupštini opštine Kostajnica Neven Đenadija večeras je potvrdio da on neće ući u vlast sa SNSD. Tvrdi da je razlog to što u vlast sa SNSD ulaze i odbornici SDS.

US neće u vlast: Đenadija tvrdi da je razlog saradnja SNSD i SDS u Kostajnici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Koalicija ne dolazi u obzir sa ljudima koji su dokazano učinili brojne finansijske malverzacije, koji se lažno predstavljaju, koji su spremni na krađu intelektualnog vlasništva, sa ljudima koji lažno prijavljuju svoje diplome, koji su spremni na prijetnje, gnusne laži, ucjene i koji na sve moguće načine izvlače novac iz ionako uništene opštine i njenih preduzeća – naveo je Đenadija.

Podsjetio je da je US podržavao izbor Nikole Janjetovića (SNSD) za načelnika opštine, ali da Janjetović nije uvažio njegove argumente u politici, te da ga nikada nije zaštitio.

Pročitajte još

Naime, konstitutivna sjednica u ovoj opštini zakazana je za petak. Od 17 odbornika većinu će činiti 12 odbornika od kojih su  po četiri odbornika iz SNSD i SDS, dva iz SP i po jedan iz DNS i NDP. Osim Đenadije, opozicija će biti tri odbornika PDP i jedan iz SDP BiH. Budući da su se SNSD i US mjesecima borili da sruše vlast SDS koji je u Kostajnici vladao osam godina, ponovna saradnja SNSD i SDS je politički zemljotres u ovoj opštini koja se bori i sa štetama od zemljotresa iz decembra.

Prihvati notifikacije