Društvo

Uskoro toplotni talas: Meteorolog otkrio kada kreću LJETNE VRUĆINE

Prema prognozi Ivana Ristića, poznatog srpskog meteorologa, za vikend se očekuje smjena sunca i visokih oblaka, temperatura će ići i na više od 25 stepeni i polako će se vratiti ljetne temperature s tim što će duvati košava u Vojvodini.

VRUCINE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ristić navodi da će košava biti malo slabija nego što je bila za Prvi maj, tako da ne bi trebala da puno smeta ljudima i duvaće samo dva dana.

Cijela sljedeća nedjelja biće bez vjetra, a temperatura će se kretati oko 25 stepeni, a onda će sredinom nedjelje ponovo pasti kiša.

– Prema meteorološkim modelima ovo je bila najkišovitija nedjelja kako u prethodnim tako i u narednim nedjeljama, tako da se ne očekuje ovolika količina padavina što će svakako uticati da se rijeke ponovo vrate u svoja korita i da se smanje šanse za poplave – kaže meteorolog.

Pročitajte još

Inače, u Novom Pazaru još je na snazi vanredna situacija od poplava dok je u Vladičinom Hanu vanredna situacija nakon nevremena sinoć ukinuta.

Meteorolog navodi da zbog padavina najviše pažnje treba i dalje obraćati na jugozapadni dio Srbije i da Novi Pazar treba i dalje da bude u pripravnosti.

Od 1. juna idu baš ljetne temperature i kretaće se oko 30 stepeni i biće sve manje kiše a više sunca. Prvih 10 dana juna biće mnogo prijatnije sa ljetnim temperaturama.

– Prave ljetne temperature treba očekivati krajem juna kada se očekuje prvi toplotni talas – kaže Ristić, prenosi Mondo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu