Svijet

USKRS OBOJEN U CRNO U bombaškom napadu više od 100 poginulih, a 400 povrijeđenih (VIDEO, FOTO)

Broj poginulih u više eksplozija koje su na Uskrs, koji se danas obilježava po Gregorijanskom kalendaru, pogodile tri crkve i tri hotela u Šri Lanki, porastao je na 100, dok je više od 400 povrijeđeno, saopštili su bolnički i policijski izvori, prenosi BBSi.

USKRS OBOJEN U CRNO U bombaškom napadu više od 100 poginulih, a 400 povrijeđenih (VIDEO, FOTO)
Foto: M.A. Pushpa Kumara/EPA

Eksplozije su pogodile tri crkve i tri hotela u prestonici Šri Lanke Kolombu, kao i u crkvi u gradu Negombo.

Medju poginulima su vjernici i hotelski gosti, prenosi AP.

Eksplozije su se dogodile tokom  uskršnje mise u crkvama Svetog Antonija u Kolombu i Svetog Sebastijana u Negombu, javlja BBS. Samo u jednoj crkvi poginulo je više od 50 ljudi, rekli su policijski zvaničnici, prenio je Rojters.

Dvije turističke agencije su potvrdile da su se eksplozije dogodile u hotelima u Kolombu. Lokalna TV prikazala je oštećenja na hotelima Sinamon Grand, Šangri-La i Kingsberi.

Izvori u policiji su naveli da se jedna od eksplozija dogodila u crkvi Svetog Antonija u prestonici, kao i da je u mahom katoličkom gradu Negombo pogođena crkva Svetog Sebastijana.

Foto: M.A. Pushpa Kumara/EPA

Ta crkva je na svojoj Fejsbuk stranici postavila fotografije razaranja u unutrašnjosti zdanja i zatražila pomoć javnosti.

Foto: M.A. Pushpa Kumara/EPA

Neimenovani zvaničnik bezbjednosti rekao je da se čulo šest skoro uzastopnih eksplozija koje su pogodile tri crkve i tri hotela u kojima su najčešće gosti stranci. Neimenovani izvor navodi da se u najmanje dva slučaja radi o samoubilačkim napadima.