Svijet

USMRTIO 20 ŽIVOTINJA Mladić (20) prebrzo vozio, pa se zabio u stado ovaca

Na području ostrva Krk dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je 20-godišnjak usmrtio cijelo stado ovaca.

USMRTIO 20 ŽIVOTINJA Mladić (20) prebrzo vozio, pa se zabio u stado ovaca
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

S noći sa srijede na četvrtak, oko 40 minuta iza ponoći na području ostrva Krk došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj se 20-godišnji hrvatski državljanin upravljajući automobilom riječkih registracija zbog neprilagođene brzine zabio u stado ovaca. Životinje su se nalazile na sredini kolovoza te su zbog jačine udarca sve uginule – navode iz Policijske uprave primorsko – goranske.

U stadu je bilo 20 ovaca.Materijalna šteta je oko 40.000 kuna.

– Zbog neprilagođene brzine kretanja 20-godišnji vozač biće sankcionisan prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, dok će 71-godišnji hrvatski državljanin, vlasnik domaćih životinja, biti prekršajno prijavljen prema članu 119. Zakona o bezbjednosti saobraćaja (životinje se ne smije voditi niti ostavljati na putu bez nadzora, odnosno vlasnici su dužni preduzeti sve mjere da ne izađu na put bez nadzora)”, upozoravaju iz policije, piše Dnevnik.hr.

Ove sedmice na saobraćajnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su četiri slučaja istrčavanja životinja na kolovoz i naleta na vozila. Riječ je o jelenima i srnama te divljim svinjama. Naleti životinja zabilježeni su tokom dnevnih i noćnih sati na saobraćajnicama na području ostrva Viškova, Rijeke, Krka i Vrbovskog. U tim nezgodama nije bilo povrijeđenih osoba. Ukupna materijalna šteta je oko 16.500 kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih događaja, policija poziva vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, pogotovo u noćnim i jutarnjim satima, kada je i najveće kretanje životinja, naročito na nenaseljenim dijelovima uz saobraćajnice.

Prihvati notifikacije