Banjaluka

USPIO PROTEST MJEŠTANA Grad odustao od rušenja mosta, traži se najbolji način za prolazak vozila (FOTO)

Most koji od Petrićevca vodi prema naselju Motike neće biti srušen dok se ne pronađe optimalno rješenje.

most Motike izgradnja
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Gradski menadžer Bojan Kresojević poručio je da se ne ide u rušenje postojećeg mosta dok se ne nađe optimalno rješenje i dok takvu odluku ne donesu zajedno sa mještanima.

– Predložili smo im opciju da se nađe rješenje da se most ne uklanja sve do momenta dok ne nađemo najbolji način za odvijanje saobraćaja. Da li je to privremeni most ili neko drugo rješenje, to je nešto što stručnjaci treba da kažu. Takođe treba da vidimo koliko to košta, jer Skupština Grada je usvojila ograničena sredstva i s obzirom na to da taj projekat želimo da završimo što prije, moramo da vodimo računa i o tome – rekao je on.

most Motike izgradnja
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
most Motike izgradnja
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
most Motike izgradnja
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
most Motike izgradnja
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Podsjećamo, mještani su se jutros okupili ispred mostića u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, između naselja Petrićevac i Motika, kako bi spriječili rušenje, koje je bilo najavljeno je Grada. Novi most je trebalo da bude građen čak 85 dana, čemu su se mještani protivili, obzirom da bi morali da putuju obilaznicama i po desetak kilometara kako bi došli do posla, ljekara, vrtića, škola.

Pročitajte još

Kako su nam ranije rekli, ako most bude srušen, zbog putovanja obilaznim putevima, oni koji idu na posao moraće da iz kuće da kreću najamanje pola sata ranije od uobičajenog polaska. Ranije će morati da ustaju roditelji koji vode djecu u vrtić ili na trening, djeca koja idu u školu, a oni kojima zatreba ljekar u UKC moraće da krenu bar pola sata ranije od uobičajenog.

Rekli su nam i kako zbog radova u dijelu Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića mjesecima ne mogu normalno da funkcionišu, da su rokovi za ovaj posao probijeni, da ni trotoari još nisu urađeni, a da će sve dodatno zakomplikovati najavljena obustava saobraćaja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije