Hronika

Uspješno realizovane akcije: Policija zaplijenila veću količinu marihuane i spida, pa uhapšena 4 muškarca

Poduzimajući intenzivne planske mjere i radnje koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP Srednjobosanskog kantona su tokom proteklog vikenda realizovali više uspješnih akcija.

policija federacija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Oduzeti i razni predmeti

Naime, dana 17. marta 2023. godine u vremenu od 06.50 do 08.00, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Opštinskog suda Bugojno izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih objekata u ulici Armije BiH, opština Bugojno, koje koristi J. P. rođen 1976. godine.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis, kao i više zamotuljaka bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid. Takođe, pronađeni su i oduzeti razni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Kontrola na lokalitetu Plivskih jezera

Akcija je izvedena i na području Travnika, gdje su dana 18. marta 2021. godine oko 01.50 u ulici Šehida, opština Travnik policijski službenici PS Travnik u stanu u vlasništvu B. I. rođen 1999. godine iz Travnika, pronašli određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

Istog dana, oko 19.30 na lokalitetu Plivskih jezera, opština Jajce, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke “folksvagen pasat”, kojim je upravljao A. J. rođen 1978. godine iz Banja Luke. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

Pročitajte još

Takođe, uspješnu akciju realizovali su i policijski službenici PS Bugojno, koji su 20. marta 2023. godine oko 01.10 u mjestu Bristovi, opština Bugojno izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke “folksvagen golf”, u kojem se na mjestu suvozača nalazio E. B. rođen 1997. godine iz Bugojna. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste i zeljaste materije, za koje se sumnja da su opojne droge spid i kanabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije