Politika

"USPOSTAVITI DIJAGNOZU STANJA DO SLJEDEĆEG KOLEGIJUMA" Izetbegović tražio da se bez Zvizdića ne ulazi u suštinu problema

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je nakon stranačkog kolegijuma da će uspostaviti dijagnozu stanja do narednog kolegijuma.

"USPOSTAVITI DIJAGNOZU STANJA DO SLJEDEĆEG KOLEGIJUMA" Izetbegović tražio da se bez Zvizdića ne ulazi u suštinu problema
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Izetbegović je rekao novinarima da je krajem iduće sedmice planirana sjednica Predsjedništva SDA kada će se vidjeti gdje se radilo dobro, a gdje ne, te donesene određene odluke.

Na pitanje da li se pričalo o odnosu sa potpredsjednikom SDA Denisom Zvizdićem, koji nije prisustvovao sjednici, Izetbegović je rekao da je tražio da se bez Zvizdića ne ulazi u suštinu problema.

On smatra da je vrijeme da se stane sa teškim riječima, kao i da ne treba dodatno rasklimavati strukturu stranke i zbunjivati članstvo.

Izetbegović je rekao da su turbulencije unutar stranke posljedica rezultata izbora u nekim mjestima.

– Stvara se nervoza, u Sarajevu smo imali vrlo loš rezultat i ne smijemo dozvoliti da to naruši strukturu stranke – kaže Izetbegović.

Izetbegović je poručio da je za opciju pomirenja, pa i sa onim sa kojim se ranije razišao.