Hronika

UŠUNJAO SE U KUĆU DOK JE SPAVALA Radovan priznao da je izbo ljubavnicu, pa HTIO DA SKOČI U SAVU

Beživotno telo Jasmine P. (46) pronađeno je prekjuče u ranim jutarnjim satima, u kući kod Obrenovca, gde je živjela.

UŠUNJAO SE U KUĆU DOK JE SPAVALA  Radovan priznao da je izbo ljubavnicu, pa HTIO DA SKOČI U SAVU
FOTO: DRUŠTENE MREŽE/ SCREENSHOT/GO KOCELJEVA

Nju je, sa više uboda nožem, usmrtio njen partner Radovan Raša Ranisavljević (58) iz Koceljeve, koji je kasnije pokušao da se ubije skokom sa šabačkog mosta u Savu.

Svi detalji svirepog ubistva nisu još poznati. Međutim, ono što je i sam Radovan priznao policiji jeste da je on, dan uoči zločina, u kasnim popodnevnim satima, došao kod ljubavnice i pokušao da uđe u kuću. Međutim, Jasmina mu to, navodno, nije dozvolila. Došlo je do svađe i Radovan se revoltiran odlučio na najgore, da presudi svojoj voljenoj, a potom sebi.

Kako prenosi Blic, Radovan je sačekao da sve utihne i tokom noći je došao do kuće u Beogradskoj ulici u Bariču, u kojoj je bila Jasmina, koja je, kako se vjeruje, već spavala. Popeo se na merdevine, razbio prozor na sobi, ušao unutra i izbo je više puta nožem. Potom se, nezvanično, oprao od krvi i izašao. Zaključao je ulazna vrata, a ključ od Jasminine kuće, merdevine i nož kojim je počinio zločin, bacio je usput.

Nakon toga, Radovan je sjeo u svoj automobil i njime se odvezao ka Šapcu, gdje je pokušao da se ubije. U tome ga je spriječila patrola MUP-a, kojoj se predao i priznao šta je uradio, nakon čega je uhapšen i predat beogradskoj policiji. Nekoliko sati kasnije, u kuću u Biraču ušla je policija i tamo zatekla Jasminu. Pozvana je Hitna pomoć, ali za nju je bilo kasno.

Policija je sa nadležnim istražnim organima obavila uviđaj, uzeti su otisci, DNK i drugi materijalni i ostali dokazi koji treba da pomognu u rasvetljavanju ovog zločina.

Mještani je slabo poznaju

Mještani Bariča kažu da slabo poznaju Jasminu i da ona, iako se priča da je duže vrijeme boravila ovde, čak i sa porodicom, nije viđana često ni na ulici, u prodavnici, a kamoli u komšiluku.

– Znamo je iz viđenja. Slabo je komunicirala sa nama. Djelovala je fino, kulturno, mirno. Čula sam da se nedavno razvela, kao i da ima sina od 25 i kćerku od 17 godina – kaže komšinica.

Kuća u kojoj je Jasmina boravila pripada njenim rođacima. Ona se u nju doselila i navodno je planirala i da je renovira. Radila je kao servirka ili kuvarica u Kliničkom centru Srbije.

– Čuli smo da je ona porijeklom iz Svileuve u okolini Koceljeve, odakle je u taj čovjek sa kojim se viđala. Navodno, bila je ljubav među njima, ali i velika muška ljubomora. Ko će ga znati šta se sve tu događalo? Eto, ona se razvela, a on nije… Možda je to razlog?

Ubica ugledan čovjek

Radovan Ranisavljević poznat je kao ugledan čovek i dugogodišnji načelnik Odjeljenja za opštu upravu u Koceljevi, pa je vijest o njegovom hapšenju zbog ubistva ljubavnice u Bariču odjeknula poput groma.

– Zatečeni smo vijestima – kažu u lokalnoj upravi u Koceljevi. – Ranisavljević je vredan i stručan, požrtvovan na poslu i među saradnicima. Preispitujemo se među sobom, šta je to moglo da se dogodi da ovako odreaguje ? Dobro ga poznajemo i možemo jedino da ga hvalimo kao čovjeka, kolegu i prijtelja.

Radovan ima suprugu, dvoje djece i troje unučadi, pa u njegovom mjestu samo odmahuju glavom u nevjerici. Rodom iz sela je i ubijena Jasmina, ali ona se iz ovog kraja, tvrde mještani, iz Draginje preselila u Barič prije više od 15 godina, i tamo je živjela sa suprugom i dvoje djece.

Htio da prekine vezu?

O Ranisavljeviću se nedavno čulo i da je, navodno, pred brakorazvodnom parnicom, pa se nagađa da je i u njegovoj kući bilo drame. Kako tvrde u Koceljevi, Radovan je htio da raskine vezu, ali ga je ljubavnica duže vremena ucjenjivala.

Ranisavljević je uvek bio predusretljiv prema medijima. Novinarima je dobro poznat iz poplava 2014. godine, kada je pod vodom bio veći dio Koceljeve i gotovo cijela varoš, a on je vrijedno radio i na odbrani i na sanaciji.