Društvo

Usvojen rebalans, predviđeno uvećanje budžeta Gradiške za 4,9 miliona KM "Samo od poreza na lične dohotke očekuju se prihodi veći za oko 500.000 KM"

 Skupština grada Gradiška usvojila je danas nacrt rebalansa gradskog budžeta kojim se predviđa uvećanje budžetskog okvira za tekuću godinu za 4.930.000 KM, odnosno sa prvobitno usvojenih 40.900.000 KM na 45.830.000 KM.

gradiška
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da se u proceduru rebalansa budžeta, čiji je nacrt upućen u petnaestodnevnu raspravu, ušlo zbog potrebe usklađivanja plata radnika u Gradskoj upravi i drugih budžetskih korisnika sa odlukom o uvećanju najniže plate na 900 KM. Adžić je rekao da će planirani rashodi po osnovu povećanja plata i kapitalnih izdataka biti pokriveni očekivanim uvećanjem sredstava od poreskih i neporeskih prihoda.

On je naveo da se samo od poreza na lične dohotke očekuju prihodi veći za oko 500.000 KM, te značajno više sredstava od rente i uređenja građevinskog zemljišta kroz najavljene investicije u izgradnju stambenih i poslovnih objekata.

Pročitajte još

Na 31. redovnoj sjednici Skupštine grada Gradiška, između ostalog, usvojene su strategije obrazovanja i zapošljavanja, te upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu grada Gradiška za period 2024-2030. godina. Usvojen je i izvještaj o radu gradske Skupštine i informacije o stanju u zdravstvu, snabdijevanju električnom energijom, te stanju bezbjednosti i bezbjednosti saobraćaja za prošlu godinu.

Odbornici su usvojili i odluke vezane za uvećanje cijena odvoza komunalnog otpada i vodosnabdjevanja, te niz akata iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu