Društvo

UVEDENE NOVE MJERE U SRBIJI Noćni klubovi i restorani se zatvaraju od 23 do 6 ujutro

– Volio bih da imamo povoljniju situaciju. Beograd je najveći problem, 82,5 odsto zaraženih su u prestonici. Sva ostala mjesta su pod kontrolom, to je manje-više očekivano i uobičajeno – rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS, nakon sastanka Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

UVEDENE NOVE MJERE U SRBIJI Noćni klubovi i restorani se zatvaraju od 23 do 6 ujutro
FOTO: M. ILIĆ/RAS SRBIJA

Danas sam razgovarao i sa dr Predragom Konom, juče sa Kisić Tepavčević i dr Stevanovićem, piše Blic.

Vlada će sutra doneti određene mjere. Na dvije nedelje ćemo da zatvorimo noćne klubove, oni neće raditi od 23 sata do 6 ujutru. Isto će važiti za kafiće. Studentske domove ćemo da zatvorimo – rekao je Vučić.

Predsjednik je istakao da će od ponedjeljka početi kažnjavanje za one koji ne budu nosili maske u javnom gradskom i međugradskom prevozu, kao i u tržnim centrima.

– Kazne će se kretati oko 5.000 ili 6.000 dinara. Svako ima pravo da bude neodgovoran za sebe, ali ne i za druge. Sve ovo su načini da sačuvamo zdravlje i živote ljudi. Poštujem, kao što sam i poštovao, mišljenje struke. Ljekari, ti divni ljudi se bore, a neki govore o njima sve najgore, psuju ih, proklinju – rekao je Vučić.

U posljednja 24 sata 80 odsto novoobolelih registrovano u Beogradu

Podsjećamo, u posljednja 24 sata na korona virus je testirano 9.013 osoba, njih 359 bilo je pozitivno, dok je, na žalost, preminulo šestoro pacijenata. Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima širom Srbije se nalazi 81 osoba, dok je 1.996 aktivnih slučajeva oboljelih od korona virusa. Kako saznajemo, 80 odsto novoobolelih je iz Beograda.

– Situacija sa korona virusom u Beogradu deset puta je teža nego u Novom Pazaru, 70 odsto novozaraženih u posljednja 24 časa bilo je iz prestonice – obelodanio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić.