Politika

"Uvijek može više i bolje" Višković iskreno o radu vlade, otkriva i cifru ugovorenih investicija u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Srpska ima gotovo četiri milijarde KM ugovorenih investicija i istakao da je u toku realizacija mnogih energetskih i infrastrukturnih projekata.

"Uvijek može više i bolje" Višković iskreno o radu vlade, otkriva i cifru  ugovorenih investicija u Srpskoj
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Od projekta hidroelektrana `Dabar` koji bi u narednih 15 do 20 dana trebao da bude konačno potpisan i da počnu radovi, do HE `Bistrica` i ja sam tokom boravka u Kini dogovorio ovaj projekat koji je u fazi realizacije. Razgovarao sam sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Anom Brnabić o projektima za `Gornju Drinu` i `Buk bijelu` – naveo je Višković.

On je naglasio da, iako političko Sarajevo pokušava da ospori sve ove projekte, oni se kreću svojim tokom.

Pročitajte još

Višković je večeras za ATV rekao da mu je želja bila da posebno zažive infrastrukturni projekti, odnosno izgradnja auto-puteva, pogotovo jer takve investicije zahtijevaju dug period od momenta eksproprijacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa do početka radova.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada Republike Srpske dala sve od sebe u vrijeme pandemije virusa korona i ukrajinske krize, ali da on lično smatra da uvijek može više i bolje i da nikada ne prihvata da je dao svoj maksimum.

Prihvati notifikacije