Politika

"Uvreda za sve srpske žrtve" Kukolj o zabrani hrvatskih vlasti

Predsjednik banjalučkog Udruženja logoraša Drugog svjetskog rata Dobrila Kukolj ističe da odluka hrvatskih vlasti da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrane posjetu Jasenovcu predstavlja uvredu za sve srpske žrtve Jasenovca i ostalih stratišta ustaških logora u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

"Uvreda za sve srpske žrtve" Kukolj o zabrani hrvatskih vlasti
FOTO: TVK3/YOUTUBE

Kukoljeva je rekla da je ovakva odluka neprihvatljiva i da je nezamislivo da današnja Hrvatska, koja je članica EU, zabrani bilo kom građaninu, a pogotovo državniku posjetu najvećem stratištu srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Pročitajte još

– Za istoriju kažu da je učiteljica života, zato je važno da mlade generacije dobro poznaju svoju istoriju da bi sačuvale od zaborava stradanje Srba, Jevreja, Roma i antfašista u sistemu ustaškog logora Jasenovac i da ne dozvole da se ovakvo zlo ponovi bilo kome – istakla je Kukoljeva.

Kukoljeva, koja je preživjeli zatvorenik logora Jasenovac, poručila je da savremeni svijet više ne smije dozvoliti da se potegne “zarđali nož i malj” prema bilo kom narodu u svijetu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je juče da posjeti Jasenovac i Pakrac, ali hrvatske vlasti mu nisu dozvolile ulazak u tu zemlju. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu