Sudbine

Uz mališane je 16 dadilja: Kristina se udala za milionera i riješila da imaju NEVJEROVATNO VELIKU PORODICU (VIDEO, FOTO)

Kristina Ozturk (23) je Ruskinja koja je u braku sa gruzijskim milionerom Galipom Ozturkom(56).

Uz mališane je 16 dadilja: Kristina se udala za milionera i riješila da imaju NEVJEROVATNO VELIKU PORODICU (VIDEO, FOTO)
FOTO: BATUMI_MAMA/INSTAGRAM SCREENSHOT

Galip je vlasnik hotela u primorskom gradu Batumi, a u ovom trenutku njih dvoje imaju 20 djece, od kojih je Kristina jedno rodila prirodnim putem. Ostalu djecu dobili su surogat majčinstvom koji je u Gruziji legalan, a Kristina kaže da se nada da će imati nekoliko desetina više djece, takođe uz pomoć surogat majki.

Nedavno je Kristina dospjela u sve svjetske medije jer je u godinu dana platila 168.000 evra na surogat majke, a sve kako bi došla do svog cilja od 105 beba koje želi da ima.

Galip je turski milioner koji već ima detevoro djece. U prošlogodišnjem intervjuu za Forbs rekao je “Imam devetoro djece, svi žive i rade u Turskoj. Uzrasta su od 12 do 34 godine, ali svi rade, čak i taj najmlađi. On prodaje povrće i jaja. Vremenom uvodim djecu u svoj posao – rekao je.

Kristina, inače porijeklom Ruskinja iz Moskve, ističe da sve potencijalne surogat majke prolaze kroz savjetovanje i da je sve pravno gledano potpuno čisto prije nego što će ostati trudna sa djecom koja genetski potiču od Kristine i Galipa.

Kristina se inače upoznala sa Galipom kada je kao mlada samohrana majka riješila da otputuje do “Las Vegasa Crnog Mora”, kako zovu Batumi. Tamo je upoznala Galipa i to je bila, kaže, ljubav na prvi pogled. “On je moj mentor, vodič i princ – sve u jednom”, tvrdi ona, a Galip potvrđuje njene riječi, prenosi Blic Žena.

Kristina ima 16 dadilja, a svaka od njih ima mjesečnu platu od 500 dolara. Raspored im je, kaže, takav da rade četiri dana, a onda imaju dva dana pauze. Žive u njihovoj kući i imaju svoju kuhinju.

– Troškovi u ovako velikoj porodici su ogromni. Svake nedjelje potrošimo 20 najvećih paketa pelena i 53 pakovanja formule za bebe. Svake nedjelje trošimo oko 6.000 dolara za najnužnije stvari za djecu. Nekad malo više, nekad malo manje ali otprilike je to ta cifra. Iako ih imamo toliko, svako dijete ima svoju odjeću, ne dijele ništa osim ponekad za fotografisanje.

A djeca su, sljedećim redom: Mustafa (14 mjeseci), Marijam (13 mjeseci), Ajrin (13 mjeseci), Alisa (13 mjeseci), Hasan (godinu dana), Džudi (1), Harper (11 mjeseci), Tereza (11 mjeseci), Husein (11 mjeseci), Ana (10 mjeseci), Izabela (10 mjeseci), Ismail (9 mjeseci), Mehmed (9 mjeseci), Ahmed (9 mjeseci), Ali (8 mjeseci), Kristina (8 mjeseci), Sara (7 mjeseci), Lokman (7 mjeseci), Galip (6 mjeseci) i Olivija (4 mjeseca).

Žive u vili, a po jedna soba ide na dvoje ili najviše troje djece.

– Još uvijek su mali, kada malo porastu dobiće svako svoju sobu. Za sada živimo u kući na tri sprata, a planiramo ili da je nadogradimo ili da kupimo veću. Trenutno ima sasvim dovoljno prostora za sve – kaže Kristina.

Ona kaže i da daje sve od sebe da se posveti svakom djetetu, što nije lako kada ih ima 20.

– Trudim se, ali moje omiljeno dijete je moj muž – kaže Kristina.

Prihvati notifikacije