Banjaluka

Uz nadu da će ovaj praznik donijeti mir, slogu i blagostanje, gradonačelnik Banjaluke čestitao Vaskrs

Uz želje da uvijek čuvamo našu vjekovnu tradiciju i našu vjeru iskonsku, te da Vaskrsenje Gospodnje, kao simbol ponovnog rađanja i pobjede nad smrću u naše domove unese mir, blagostanje i slogu, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković uputio je najsrdačnije vaskršnje čestitke svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Uz nadu da će ovaj praznik donijeti mir, slogu i blagostanje, gradonačelnik Banjaluke čestitao Vaskrs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, gradonačelnik je čestitke uputio Njegovoj svetosti patrijarhu Srpske pravoslavne crkve g. Porfiriju, episkopu banjalučkom g. Jefremu, mitropolitu dabrobosanskom g. Hrizostomu, Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj, episkopu bihaćko-petrovačkom g. Sergiju, episkopu pakračko-slavonskom g. Jovanu, episkopu zvorničko-tuzlanskom g. Fotiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom g. Dimitriju, episkopu sremskom g. Vasiliju i episkopu mileševskom Atanasiju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vjerujućem narodu.

– Nadam se da će svi naši sunarodnici vrijeme praznika provesti u krugu svojih porodica i toplini porodičnih domova, da će duhovnu snagu pronaći u međusobnoj slozi i podršci, a svi vjerujući u krugu Crkve i vjere. Želim svima da vrijeme izazova koje našu vjeru stavlja na test dočekamo saborno i složno, raširenih ruku i otvorenog srca. Sa mislima usmjerenim na one kojima je i u ovim danima potrebna naša briga i podrška – navedeno je u čestitki.