Digitalna Srpska

"UZ NAŠ TELEFON DOBIJATE PUNJAČ" Samsung podbada ljute Epl korisnike

Nova Ajfon 12 serija izazvala je pomiješana osjećanja, kako kod tradicionalnih Epl korisnika, tako i u opštoj tehnološkoj javnosti.

"UZ NAŠ TELEFON DOBIJATE PUNJAČ" Samsung podbada ljute Epl korisnike
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Uz dosta dobrih stvari koje smo mogli da vidimo, možda i najviše kontroverzi je izazvala činjenica da u pakovanju, uz novi Ajfon 12, ne dolazi adapter (odnosno, punjač).

Epl je ovu odluku opravdao time što se, navodno, ovako bolje čuva životna sredina. Štaviše, tokom prezentacije, naglasili su da će efekat ovog izbacivanja punjača iz pakovanja biti isti kao da se iz upotrebe izbacilo 450.000 automobila u jednoj godini.

Ovakvu situaciju, iskoristio je jedan od najvećih rivala – Samsung. Južnokorejskoj kompaniji “peckanje” giganta iz Kupertina nije strano, pa tako već godinama objavljuju spotove čija su tema redovi za novi Ajfon i slično, prenosi b92.

Sada su na Fejsbuk stranici objavili fotografiju punjača i napisali:

– Vaš novi Galaksi pruža sve što vam je potrebno. Od osnovnih stvari kao što je punjač, pa do vrhunske baterije, kamere, performansi i 120Hz ekrana.

U posljednjem dijelu objave je još jedna “pecka”, jer nova Ajfon 12 serija nema osvježavanje ekrana od 120Hz ni na jednom modelu.