Društvo

UZ POŠTOVANJE SVIH MJERA Usvojen Plan za početak nove akademske godine u Srpskoj (FOTO)

Na današnjem sastanku sa predstavnicima dva javna univerziteta, ustanova studentskog standarda, Unije studenata i Instituta za javno zdravstvo usvojen je Plan za početak nove akademske godine.

UZ POŠTOVANJE SVIH MJERA Usvojen Plan za početak nove akademske godine u Srpskoj (FOTO)
FOTO: SRĐAN RAJČEVIĆ/FACEBOOK SCREENSHOT

Po njemu, nastava u novoj akademskoj godini u Srpskoj će se odvijati uživo, na fakultetima, kako je nedavno Srpskainfo i objavila. Usvojili smo preporuke Instituta, ranije dostavljene u nacrtu, kojima su propisane epidemiološke mjere i obavezali visokoškolske ustanove i ustanove studentskog standarda na njihovo striktno sprovođenje – objavio je na Fejsbuku ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

✅На данашњем састанку са представницима два јавна универзитета, установа студентског стандарда, Уније студената и…

Posted by Срђан Рајчевић – Srdjan Rajcevic on Friday, September 25, 2020

Dogovoreno je odvijanje nastavnog procesa po “klasičnom” modelu, fizičkim prisustvom nastavnika i studenata uz postojanje “plana B – onlajn predavanjima” u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, naglaša ministar Rajčević.

Rukovodstva VŠU i ustanova studentskog standarda su odgovorni za organizovanje procesa u skladu sa preporukama, a naknadno će se sa Institutom propisati mjere koje se odnose na praktični dio, na onim fakultetima koji organizuju i taj vid nastave.