Hronika

UŽAS U DOBOJU Monstrum brutalno istukao suprugu i REZAO JE NOŽEM PO LICU

Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Đ.G. (45) iz Doboja zbog teškog nasilja u porodici kada je svojoj supruzi nožem nanio povrede po tijelu, izrezao je po licu i ubo nožem u oko.

UŽAS U DOBOJU Monstrum brutalno istukao suprugu i REZAO JE NOŽEM PO LICU
FOTO: SHUTTERSTOCK

Prema optužnici dobojskog tužilaštva Đ.G. je svoju suprugu maltretirao duži vremenski period. Istragom je utvrđeno da je iživljavanje nasilnika počelo u oktobru 2018. godine kada je u haustoru zgrade u Doboju presreo suprugu i rekao da će je ubiti.

Nasilje je kulminiralo 2. marta ove godine oko 16 časova kada je nasilnik napao svoju suprugu u stanu u Doboju, zadavši joj više udaraca.

Nakon zadobijenih udaraca oštećena je pala i više nije mogla pomjerati lijevu ruku. Zatim je Đ.G. sjeo na prsa i rukama joj zadao više udaraca u glavu i licu, insistirajući da teško povrijeđena supruga pozove sestru – navodi se u optužnici. Iako teško povrijeđena i u agoniji zbog konstantnih udaraca po glavi i tijelu, žena nije poslušala nasilnika.

Nakon odbijanja, monstrum je nastavio da udara suprugu po glavi, a onda je u ruku uzeo čakiju dužine 12 centimetara pokušavajući da svoju suprugu ubode u oko.

Nasilnik je u više navrata porezao po licu svoju suprugu, a zatim je nesrećnu ženu ubo u lijevo oko.

Epilog monstruoznog napada bile su teške povrede žene u vidu preloma ruke, probijene rožnjače lijevog oka, brojni krvni podlivi po licu i glavi.

Dobojsko tužilaštvo je ujedno zatražilo da se optuženom produži pritvor i to zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, preciznije, jer bi mogao ubiti svoju suprugu. Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, optuženi može biti osuđen od dvije do maksimalno 10 godina zatvora.