Svijet

UŽAS U SLAVONIJI Srpska državljanka sinu kupila suprugu (15), djevojčicu tukli i držali zatočenu

U Hrvatskoj se vodi istraga protiv četiri osobe zbog sumnje da su dogovorili prisilan brak svoje djece.

UŽAS U SLAVONIJI Srpska državljanka sinu kupila suprugu (15), djevojčicu tukli i držali zatočenu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja srpska državljanka, roditelji 14-godišnjaka. Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji 15-godišnjakinje. Doneseno je rješenje o sprovođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima, javlja Dnevnik.

Roditelji 14-godišnjaka, 35-godišnjak i 30-godišnjakinja, su u gradu na području Brodsko-posavske županije došli u kuću u kojoj je živela 15-godišnjakinja s roditeljima.

Pročitajte još

Namjera im je bila da dogovore prisilni brak djevojčice i dječaka, ali i cijenu za koju će kupiti djevojčicu. Ona se protivila prisilnom braku zbog čega su joj prijetili batinama.

Roditelji su, bez obzira na sve, obavili “prodaju” djevojčice. Roditelji dječaka su djevojčicu zarobili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške tjelesne povrede djetetu koje se opiralo prisilnom braku.

Svo četvoro osumnjičeni su za trgovinu ljudima. Uz to, roditelji dječaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode djevojčici i nanošenje teške tjelesne povrede u pokušaju, a otac djevojčice za prijetnju detetu.

Prihvati notifikacije