Svijet

UZORCI OBRAĐENI U NJEMAČKIM LABORATORIJAMA Korona virus u Crnoj Gori ne posustaje

U Crnoj Gori u posljednja 24 časa registrovano je 130 novih slučajeva infekcije virusom korona od 462 analizirana uzorka, a dva pacijenta su preminula, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

UZORCI OBRAĐENI U NJEMAČKIM LABORATORIJAMA Korona virus u Crnoj Gori ne posustaje
FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA

Preminule su dvije starije osobe iz Podgorice i Plava, koje su bile pozitivne na virus korona.

Ukupan broj smrtnih slučaja koji se dovode u vezu sa virusom korona od početka juna iznosi 163, a od početka godine 172.

U Podgorici je registrovan 51 novi slučaj zaraze, Nikšiću 32, Beranama 19, Pljevljima devet, Cetinju osam, Plavu tri, Bijelom Polju, Budvi i Herceg Novom po dva, te Kolašinu i Plužinama po jedan.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 221 pacijenta.

Kada je riječ o uzorcima uzetim za test na virus korona od 26. do 29. septembra u Crnoj Gori, a koji su poslati na laboratorijsku obradu u Njemačku, registrovana su 573 nova slučaja zaraze, od kojih najviše u Nikšiću 201.

Slijede Podgorica 179, Pljevlja 53, Rožaje 42, Bijelo Polje 26, Ulcinj 21, Bar 14, Cetinje deset, Budva devet, Kolašin sedam, Berane pet, Tivat tri i Herceg Novi tri nova slučaja infekcije virusom korona. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, ukupan broj aktivnih slučajeva u Crnoj Gori trenutno iznosi 3.900, a od početka godine 11.690.

Prihvati notifikacije