Politika

Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske: Šta su još dogovorili Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom Porfirijem i predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a nakon sastanka saopštio je važne vijesti.

Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske: Šta su još dogovorili Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije
FOTO: SRNA

 Poslije višesatnih razgovora koje smo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja, u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, danas imali, donijet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim dijelovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske – poručeno je iz kabineta predsjednika Srbije, prenosi Blic.

Pročitajte još

– Na tom Saboru biće donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine. Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje Narodnim skupštinama Republike Srbije i Republike Srpske – dodaje se u saopštenju.

– Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost – zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu