Gradovi

VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA U 266 požara tokom godine šteta pola miliona KM

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica u Bijeljini imala je od početka godine 266 intervencija, što je za 52 manje nego u istom periodu lani, rekao je starješina jedinice Mile Spasojević.

VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA U 266 požara tokom godine šteta pola miliona KM
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Materijalna šteta koja je nastala u ovim požarima je, prema procjeni vatrogasaca i vlasnika objekata koji su gorjeli, 507.000 KM i bez obzira na manji broj intervencija šteta je veća nego prošle godine kada je procijenjena na 440.000 KM – naveo je Spasojević.

On je dodao da je požara na otvorenom prostoru bilo za 50 manje.

U proteklih 11 mjeseci bijeljinski vatrogasci su intervenisali na devet požara na privrednim objektima, na 33 stambena objekta, 15 poljoprivrednih objekata, na 56 požara na otvorenom prostoru i pet šumskih požara.

Vatrogasci su gasili požare na 31 automobilu i pružili pomoć unesrećenima u osam saobraćajnih nesreća u kojima su tri osobe poginule, a šest povrijeđeno, dok se ostale intervencije odnose na požare na dimnjacima i kontejnerima, kao i druge tehničke intervencije.

Spasojević je uputio apel građanima da tokom sezone grijanja vode računa o bezbjednom skladištenju ogrevnog materijala, ispravnosti električnih instalacija, kao i bezbjednom korištenju sušara za meso tokom zime.

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u Bijeljini ističe da među vatrogascima nije bilo povrijeđenih u intervencijama i da je jedinica znatno podmlađena, kao i dobro tehnički opremljena, a od 63 zaposlena njih 56 su operativci.

Spasojević očekuje da će Bijeljina uskoro izgraditi novi vatrogasni dom, za šta su pripreme u toku, te navodi da od osnivanja 1886. godine bijeljinski vatrogasci rade u istoj zgradi.