Društvo

VAZDUŠNI MEDICINSKI TRANSPORT Kusturić: Helikopterski servis je uvijek na raspolaganju građanima Srpske

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je da je danas uspješno izvršen vazdušni medicinski transport dvije bebe iz Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci za Trebinje i poručio da su uvijek na raspolaganju građanima Srpske.

VAZDUŠNI MEDICINSKI TRANSPORT Kusturić: Helikopterski servis je uvijek na raspolaganju građanima Srpske
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Ove prilike posebno izdvajamo iz ostalih medicinskih transporta, jer smo vazdušni medicinski transport vremenom unaprijedili i podigli na mnogo veći nivo, a time i stepen zdravstvene zaštite građana Republike Srpske – istakao je Kusturić.

On je naglasio da je Helikopterski servis Republike Srpske u proteklih godinu dana izveo transport 15 pedijatrijskih pacijenata.

Pročitajte još

– Pripadnicima Helikopterskog servisa to je jasan pokazatelj da radimo ovaj posao sa velikom motivacijom i ponosom, jer smo servis svih građana Republike Srpske i uvijek na raspolaganju svom narodu – istakao je Kusturić.

Blizanci Viktorija i Vuk Vukićević iz Trebinja rođeni prije 42 dana stigli su danas sa majkom Đurđinom helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske u Trebinje.

Blizanci su rođeni vantjelesnom oplodnjom, nakon pet godina borbe bračnog para Vukićević za potomstvo, a danas su ih na trebinjskom heliodromu osim oca, dočekali predstavnici Gradske uprave Trebinje, Udruženja porodica sa problemom steriliteta “Bebe”, majke i bebe članova Udruženja.