Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“VEČERAS GORITE, ZAPALIĆU VAS” Sarajka opisala kako lokalni kriminalac teroriše njenu porodicu

Hronika
Autor:

Foto: Ilustracija/Dušan Milenković/RAS Srbija

U ulici Džidžikovac u centru Sarajeva, u četvrtak u 1.40 sati, izbio je požar na „golfu 6“ vlasništvo M. I. iz Sarajeva. Povrijeđenih nije bilo, a policija je utvrdila da je „golf“ poliven benzinom i zapaljen.

Redakciji Dnevnog avaza obratila se Dika Imamović, čijem sinu je zapaljen automobil.

Objasnila je da to što se desilo nije od juče i da su njen sin njena cijela porodica već duže vrijeme izloženi prijetnjama i napadima J. H., koji je odranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima.

Nastanjen u istom naselju, nasilnik već odavno terorizira mještane naselja, a prošle godine je fizički nasrnuo i na Dikinog sina.

– Riječ je o osobi koja nam je pred policajcima prijetila „večeras gorite, zapaliću vas“. On je tada mog sina udario nekoliko puta. Ja se obraćam policajcu: “Molim vas, gospodine, čujete šta govori”, a on kaže: “Ništa ne možemo”. To se desilo u noći – priča nam Dika Imamović.

Uz asistenciju policije, ona je s porodicom tu noć napustila stan i otišla kod sestre. Nakon nekoliko mjeseci s djecom je otišla u podstanare.

– Odmah sutradan nakon što smo otišli u podstanare, mom zetu su zapalili „golf 5“, koji je potpuno izgorio. U pitanju je ista ekipa i to policija dobro zna. Tek krajem januara ove godine vratili smo se u stan i sad su nam zapalili auto. Imam informaciju da je J. H. u zatvoru, ali to je uradila njegova ekipa s kojom se druži. Policija ih dobro zna i ima sva njihova imena – kazala nam je Dika Imamović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO