Kultura

“VEČNOST MI TREBA” Objavljena muzička numera čiji je autor teksta episkop Fotije (VIDEO)

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije autor je teksta duhovne pjesme “Večnost mi treba”.

“VEČNOST MI TREBA” Objavljena muzička numera čiji je autor teksta episkop Fotije (VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je još jedna numera koja je večeras prikazana na Jutjub kanalu Eparhije zvorničko-tuzlanske, nakon sjajne duhovne pjesme “Vaskrsenja dan”, koja je posvećena najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu.

Vokalne sposobnosti protođakona Bogdana Stjepanovića došle su do izražaja u pjesmi čiji refren glasi “Večnost mi treba, sa neba, sa neba, večnost mi treba od Boga, od Boga”.

Na eparhijskom kanalu navodi se da je muziku, aranžman i miks radio Srđan Bojić, prateći vokali su Ivana Pantić, Goran i Srđan Bojić.

Zbirka pjesama “Pesma o osmom danu” je samo jedno od duhovnih djela vladike Fotija u kojoj su 136 pjesama posvećenih blagoslovu i težini čovjekove egzistencije.

Episkop Fotije (Sladojević) rođen je 1. februara u Dujkovcima na teritoriji grada Banjaluka. Hirotonisan je 1999. godine na Duhove u Sabornoj crkvi u Sremskim Karlovcima za Episkopa dalmatinskog, i tu dužnost obavljao je do septembra 2017. godine kada je na redovnom zasijedanju Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve izabran za episkopa zvorničko-tuzlanskog.

Prihvati notifikacije