Hronika

Velika akcija SIPA: Uhapšena jedna osoba zbog ORGANIZOVANOG KRIMINALA

SIPA je juče u nastavku operativne akcije „Zip“ na području Kladnja uhapsila jednu osobu, koja je sprovedena u službene prostorije, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada i  ispitivanje u svojstvu osumnjičenog.

SIPA
FOTO: SIPA

O daljem statusu navedenog će se u zakonoskom roku odrediti postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

On je uhapšen po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje lica, organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

Podsjećamo, policijski službenici SIPA su 06.02.2024. godine realizovali operativnu akciju „Zip“, kojom prilikom je uhapšeno devet osoba, koja je rezultat višemjesečne provedene istrage u saradnji sa policijskim službenicima MUP Republike Hrvatske, uz podršku Europola, kada je zadokumentovano krijumčarenje oko 70 osoba državljana Republike Turske iz Bosne i Hercegovinu u Republiku Hrvatsku, te dalje u zemlje Evropske unije. Krijumčarenje je vršeno na način da su oni prevoženi skriveni u kamionima sa teritorije Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije