Svijet

VELIKA CIFRA PRESUDILA Zbog ovih riječi prevaranta BRUTALNO UBILA najbolju prijateljicu

Tinejdžerka Denali Brehmer ubila je svoju najbolju prijateljicu Sintiju Hofman nakon što ju je na to nagovorio prevarant Darin Šilmiler preko interneta, obećavajući joj da će joj za fotografije ubijanja dati devet miliona dolara.

VELIKA CIFRA PRESUDILA Zbog ovih riječi prevaranta BRUTALNO UBILA najbolju prijateljicu
Foto: Profimedia

Prema navodima BBC, 18-godišnja Denali je video ubistva poslala 21-godišnjem mladiću Šilmileru preko aplikacije Snepčet.

Šilmiler se preko interneta predstavljao pod imenom Tajler, poručivši djevojčici da je on milioner iz Kanzasa. Istražioci koji rade na slučaju na sudu su otkrili kako su pronašli telefone Šilmilera i Brehmerove na kojima su poruke preko kojih dogovoraju planove za silovanje i ubijanje nekoga na Aljasci.

Brehmerova je priznala da je sa sobom “zaposlila” četiri osobe traživši njihovu pomoć u vezi svog krvavog plana, te obećavši im velike sume novca za dobro izvršen posao.

Ekipa koju je Brehmerova zaposlila povela je žrtvu na planinarenje. Žrtvini roditelji navode kako je ona bila umanjenih intelektualnih sposobnosti, te kako je u potpunosti vjerovala svojim prijateljima.

Željela je imati prijatelje, radovala se odlasku na izlet. Sada je moram sahraniti – skrhano je izjavila žrtvina majka.

Prema navođenjima istražioca, vjeruje se da je 16-godišnji Kajden Minteš ispalio hitac u glavu nesrećne djevojčice nakon što ju je Hofman oblijepila ljepljivom trakom kako se ne bi opirala i pokušala pobjeći.

Iako postoje sumnje da je djevojčica silovana prije nego je ubijena, nisu pronađeni dokazi koji to potvrđuju. Brehmer i Šilmiler su nakon ovog ubistva planirali još jedno, a prije nego su otkriveni Brehmerova je uspjela pratiti instrukcije koje joj je on davao preko interneta te je seksualno zlostavljala djecu i snimala ih za njega.

(Klix)