Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“VELIKA POBJEDA SRBIJE” Povučen zahtjev Kosova za članstvo u Interpolu

Politika
Autor:

Foto: RS.SPUTNIKNEWS.COM/PROMO/RAS Srbija

Neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu povučen je zahtjev Kosova za članstvo u Interpolu.

Informaciju je potvrdio i prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je Tanjugu precizirao da je Ambasadi Srbije u Parizu danas nešto prije 15 časova dostavljena nota u kojoj Ramuš Haradinaj povlači zahtjev za članstvom Kosova u Interpolu. Nota je dostavljena srpskoj ambasadi u Parizu jer je sjedište Interpola u Lionu.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objavio je na svom zvaničnom Tviter nalogu da je to velika pobjeda Srbije i međunarodnog prava.

– Velika pobjeda Srbije i međunarodnog prava! Zahvaljujući ogromnom radu delegacije Republike Srbije, aplikacija takozvanog Kosova je povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu – naveo je Stefanović.

On se ranije danas, uoči početka sjednice Generalne skupštine Interpola u Čileu, zahvalio svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije i upozorio da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol imao dalekosežne posljedice i ugrozio borbu protiv kriminala u svjetskim okvirima.

U Čileu je danas počela sjednica Generalne skupštine Interpola, na čijem dnevom redu je bilo i pitanje članstva tzv. Kosova.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO