Hronika

Velika policijska AKCIJA U NJEMAČKOJ: Braća iz BiH uhapšena zbog KRIJUMČARENJA ORUŽJA

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili braću i državljane BiH u dobi od 47 i 48 godina, zbog sumnje da su ilegalno uvozili naoružanje iz zemalja bivše Jugoslavije i preprodavali ga u Njemačkoj, saopšteno je iz kancelarije javnog tužioca u Berlinu.

Policija, Njemačka
FOTO: CLEMENS BILAN/EPA

Najviše su krijumčarili pištolje, ali i vojno naoružanje, poput pušaka. Kako prenose njemački mediji, polazna tačka istrage njemačke policije bila su saznanja sigurnosne agencije iz BiH.

Tokom akcije, policija je pretresla tri stana u Berlinu, kao i jedno mjesto za skladištenje.

Jedan stan je pretresen i u Donjoj Saksoniji.

Krijumčari oružja iz BiH uhapšeni su tokom velike policijske akcije u Njemačkoj.

U samoj akciji je učestvovao veliki broj policajaca, uključujući i timove za specijalne operacije koji djeluju pri saveznim policijskim snagama.

Pročitajte još

Policija je konfiskovala naoružanje, municiju, ali i 78.000 eura u gotovini, zlatni nakit, luksuzne satove, kao i jedan automobil. Njih dvojica su pod istragom od juna, 2023. godine, a sumnjiče se za kršenje zakona o naoružanju, ucjenjivanje te pranje novca, prenosi Avaz.

Inače, za 47-godišnjakom je već postojao nalog za hapšenje i to od okružnog suda u Tiergartenu. Naime, on je krajem januara prijetio čovjeku pokušavajući da od njega iznudi novac.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu